המום המוחי לא אובחן במהלך ההיריון והמשפחה פוצתה בכ- 6 מיליון שקל


הילדה נולדה עם מום מוחי שלא אובחן במהלך הלידה ומשפחתה תפוצה בכ- 6 מיליון ₪, במסגרת תביעת הולדה בעוולה: 
בתחילת שנת 2011, הרתה אורלי (שם בדוי), והחלה במעקב היריון ע"י רופא גניקולוג. 

במהלך ההיריון, עברה אורלי בדיקות אולטרסאונד שונות, לרבות סקירה מאוחרת, ע"י הגניקולוג שביצע את מעקב ההיריון, בהן אובחן על ידו, כי הבדיקות שבוצעו תקינות וכי לא נמצא שום סימן למום במוח העובר.

בחודש נובמבר 2011 נולדה ביתה של אורלי, כשמספר חודשים לאחר הולדתה, היא החלה לסבול מפרכוסים וגלגול עיניים, כשלאחר בירור רפואי שבוצע, נמצא כי הילדה סובלת ממום מוחי של חוסר בקורפוס קאלוסום (הגשר המחבר בין שני אונות המוח), שגורם לאיחור התפתחותי קשה ובעיות קוגניטיביות קשות. 
בתביעת רשלנות רפואית שהוגשה ע"י אורלי ובעלה, באמצעות משרד עו"ד חתניאן אלון, לבימ"ש המחוזי בירושלים, נטען כי בדו"ח הסקירה המאוחרת, אבחן הרופא שביצע את המעקבים, חלקים שמעולם לא היו קיימים במוח של הילדה. אילו היה מאובחן החוסר בחלקים אלה, ניתן היה לבצע בדיקות מדויקות יותר שהיה בהן לאבחן את המום שממנו סובלת הילדה, כבר במהלך ההיריון, ולהפסיק את היריון. 

בפסק דין שניתן בחודשים האחרונים ע"י בימ"ש המחוזי בירושלים, נקבע כי הרופא שביצע את מעקבי ההיריון וקופת החולים שבמסגרתה בוצע מעקב ההיריון, יפצו את אורלי ומשפחתה בסכום של כ- 6 מיליון ₪ (כולל תגמולי הביטוח הלאומי ששולמו לאורלי ומשפחתה).

תגובת עו"ד חתניאן אלון, שייצג את אורלי ומשפחתה: "לצערנו, מדי יום אנו נתקלים במקרים בהם שגיאות במהלך טיפול רפואי, גוררות אחריהן נזק עצום למטופלים ולעיתים אף למוות. אנו ממליצים לפנות תמיד לייעוץ של עו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית, לבדיקת האפשרות להגשת תביעה. לשמחתנו, במקרה שנזכר בכתבה, הצלחנו להשיג לתובעים סכום פיצוי ראוי, שיהיה בו להקל על חייהם בגידול ביתם, ולהעניק לה ולהם חיים נוחים יותר ואת צרכיהם הבסיסיים".