נפגעתם בתאונת דרכים?

נפגעתם בתאונת דרכים? אל תוותרו על זכויותיכם! 


מדי שנה נהרגים בכבישי ישראל מאות בני אדם, ונפצעים עשרות אלפים. לצערנו, תאונות דרכים הפכו להיות חלק משגרת היומיום. ליקטנו עבורכם 7 עצות זהב שיסייעו לכם לצלוח את המערכה מול חברת הביטוח, בדרך לפיצוי המיוחל :

1. עיקרון האחריות המוחלטת- הדין במדינת ישראל קובע כי כל אדם שנפצע בתאונת דרכים, זכאי לקבל פיצוי מחברת הביטוח של הרכב הפוגע או הרכב בו שהה בעת התאונה, בגין נזקי הגוף שנגרמו לו, ואין זה משנה מי אשם בתאונה. האחריות על חברת ביטוח החובה שביטחה את הרכב, היא אחריות מוחלטת!

2. חשיבות התיעוד הרפואי - מיד לאחר התאונה, חשוב לפנות לקבלת טיפול רפואי, ויש לוודא כי הרופא המטפל, יתעד את כל תלונות הנפגע בתיק הרפואי. אי קבלת טיפול רפואי לאחר התאונה או אי תיעוד כל תלונות הנפגע בתיק הרפואי, עלול לגרום לניתוק הקשר סיבתי בין הפגיעה הנטענת לבין התאונה. 

3. יש לפנות לעו"ד במועד סמוך ככל שניתן לתאונה- פניה לעו"ד במועד סמוך לתאונה תאפשר לנפגע לקבל ייעוץ משפטי והכוונה בזמן אמת, שיכולים להשפיע בצורה משמעותית על סיכויי התביעה שלו וגובה הפיצויים שישולם לו. 

4. גם פגיעות קלות מזכות בפיצוי- רבים לא יודעים, אך גם פגיעה קלה בתאונת דרכים, דוגמת מכות יבשות, מזכה בפיצוי. נפגעתם בתאונת דרכים? תוותרו על הפיצוי המגיע לכם!

5. אל תנהלו תביעה ללא ייצוג עורך דין- המחוקק קבע כללים מיוחדים לדיון בתביעת נזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים, כשאי-בקיאות בכללים אלה, עלולה להשפיע באופן משמעותי על גובה הפיצוי שיקבל הנפגע. חברת הביטוח ישמחו "לנצל" את חוסר בקיאותו של הנפגע בדין, ככל שהוא אינו מיוצג ע"י עו"ד. לאחר שהנפגע חתם על כתב הוויתור מול חברת הביטוח וקיבל את הפיצוי, הוא יהיה מנוע מלהגיש תביעות נוספות בגין אותה התאונה, כנגד חברת הביטוח. אף אחד לא היה רוצה לגלות בדיעבד, ששולם לו פיצוי נמוך משמעותית ממה שהיה אמור להיות משולם לו בפועל, רק כי לא היה מיוצג. 

6. מי שנושא בעלויות עורך הדין של הנפגע זאת חברת הביטוח- הפרקטיקה הנהוגה בישראל היא שחברת הביטוח היא זאת שנושאת בעלויות שכר הטרחה של עורך הדין של הנפגע, כשבסיומו של התיק, התשלום שהנפגע אמור לשלם לעורך הדין שלו, מתווסף ע"י חברת הביטוח לפיצויים שישלמו לו.

7. פנו רק לעו"ד המתמחה בתאונות דרכים - לשכת עורכי הדין בישראל קבעה תעריף קבוע של שכר טרחה אותו רשאי עו"ד לגבות בטיפול בתיק נזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים. לכן, לא משנה לאיזה עו"ד יפנה הנפגע, שכר הטרחה שיגבה עורך הדין יהיה זהה (והוא בין כה ישולם ע"י חברת הביטוח, כפי שכבר הובהר קודם). על כן, יש להימנע מייצוג ע"י עו"ד שתחום עיסוקו העיקרי הוא לא תאונות דרכים. 
Share by: